BEFEJEZÉSHEZ kérjük görgessen lefele.

A termékeket GLS-sel szállítatjuk ki.
25kg-ként 2000Ft a szállítási költség.
Amennyiben GLS CsomagPontra
kéri, úgy a megrendelés megjegyzés rovatában adja meg az Önhöz legközelebbi GLS CsomagPont pontos címét!
Rendelése felöl érdeklődhet a 0630 868 8875-es számon
Ha nem kapott visszaigazoló email-t, kérjük nézze meg a spam-ek között!

1.GasztroAngyal-műsor Borbás Marcsival rólunk
2. GasztroAngyal Borbás Marcsival műsor
                                            Echo televízió műsora a kenyerünkről
                                                 
Királybúzáról gyakorlatiasan a nemesítővel

  


MEGMENTŐ Speciális Király R. búzaliszt MBL-120 (köves őrlés) 10kg
Király R. molnár és pék lisztjeiből az egyik legjobb liszt. 

Ideális őrléstípus, széleskörű sütőipari felhasználásra.

A királybúza magyar nemesítésű búzafaj, az étkezési búza. A királybúza fajhibrid, esetében megfigyelhető a heterózis, amely alapján bizonyos szülői tulajdonságok hatványozottan jelennek meg az utódoknál. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1.A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése.

Királybúzaliszt

A királybúzaliszt fehérjetartalma magas (14–18%),aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű.

Őrlési technológia

A királybúzaliszt speciális őrlési technikával készül. Az őrlési eljárás előtt a búzaszem külső rétegét eltávolítják, így a különböző környezeti szennyeződések nem kerülnek bele a lisztbe. A különleges eljárásnak köszönhetően pedig nemcsak a szénhidrátban gazdag búzaszem belsejét, hanem a vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag csíra és korpa apróbb részeit is tartalmazza.

Kíméletes, több frakciós őrléssel készül.

A királybúzaliszt és a gluténérzékenység

Mivel a többi búzafajtához hasonlóan a királybúza is tartalmaz glutént, ezért a gluténérzékenyekokozhat problémát..

Kenyere

Sportolóknak, testépítőknek magas fehérjetartalma miatt ajánlott. Négy darab, körülbelül 100 grammos szeletben 60-70 gramm fehérje van, az esszenciálisaminosav-tartalma pedig 50-150%-kal haladja meg a közönséges kenyérét.

Jellemzői

A királybúza gazdasági és termesztéstechnológiai jellemzői a következők::

  • Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb.
  • A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez.
  • Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli.
  • Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog.
  • Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának.
  • Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek.
  • Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír.
  • Ezerszemtömege (54-75 g) és hektoliter-tömege (81–86 kg) rendkívül nagy.
  • A vetőmag-dózis csak 110–160 kg/ha.
  • 1,5-3,5 kalászt nevelő tő a bokrosodása.
  • Magassága 80–140 cm közötti értékeket mutat, szárszilárdsága jó, vagy nagyon jó.
  • A szélsőséges időjárási körülményeket viszonylag jól tűri, legtöbb változata inkább a félszáraz klímába illik.
  • Érésük az igen koraitól a közép-koraiig tehető.
  db x 6100 -Ft