Egységár bruttó:1625.-Ft/kg
A tökmagliszt préselményből, mely természetes biologiai értéknövelő anyag.
Felhasználásával növelt tápértékű, fehérjetartalmú, vitamin- és ásványi anyag tartalmú élelmiszerek készítehetők. Pl.: édesipari termékek, müzlifélék, tészták, tejipari készítmények, joghurtok, lepényekenyér, stb.
Sokoldalúan felhasználható paleolit-étrendű ételek készítésére is.
A tökmagliszt természetes szinezőanyagként már 10%-os adagolásban is elegendő.
Gluténmetes, így glutén érzékenyek is fogyaszthatják.
A tökmag tőanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes.
Íze illata nagyon finom és jellegzetes, így rengeteg ételhez felhsználható.
Átlagos tápértéke 100 g termékben:
Energia: 384 Kcal/ 1574 kJ/
Fehérje: 54g, Zsír: 12g, Szénhidrát: 15g. |