BEFEJEZÉSHEZ kérjük görgessen lefele.

 A termékeket GLS-sel szállítatjuk ki.
10.000 Ft felett 1000Ft a szállítási költség.
10.000 Ft alatt 1600 Ft-ot számolunk fel. 
Amennyiben GLS CsomagPontra
kéri, úgy 800Ft a szállítás.
A megrendelés megjegyzés rovatában, adja meg az Önhöz legközelebbi GLS CsomagPont pontos címét!
Rendelése felöl érdeklődhet a 0630 868 8875-es számon

   GasztroAngyal-műsora rólunk

                                                      Királybúzáról műsor


Barna nádcukor 1 kg
Egységár bruttó: 950.-Ft/kg

Az ember mindig is kereste az édes ízt, az újkorban feltalált fehércukor azonban számos negatív élettani hatással jár. Egy sokkal egészségesebb és természetesebb alternatíva ehhez képest a nádcukor. Kezdetben a társadalom csak természetes anyagokat használt, az ipari forradalom idején azonban lehetővé vált minden korábbinál töményebb, majdnem színtiszta cukrot előállítani. 

A nádcukor a trópusokon növő  cukornádból készül, míg a fehércukor (legalábbis nálunk) általában cukorrépából. A lényegi különbség azonban nem ez, hanem a finomítás: a finomítás során ugyanis a növényből kinyert szirupból gyakorlatilag szinte színtiszta cukrot állítanak elő, és ez két negatív hatással jár: egyrészt elvész az a sok más értékes tápanyag, ami a növényi nedvben eredetileg még megtalálható. Itt fontos megemlítenünk, hogy a növényi nedv nem csupán egy keverék, hanem annak összetevői sok szempontból kiegészítik egymást: a nyers cukorszirupban például még megtalálhatóak azok a nyomelemek és vitaminok, amelyekre a szervezetnek ahhoz szüksége van, hogy magát a cukrot megeméssze. Ilyen például a kalcium és egyes B-vitaminok. Ha ezek nem jutnak be a szervezetbe a cukorral együtt, akkor a szervezet kénytelen ezeket saját „raktáraiból” elvonni, így eredményezi a finomított cukor fogyasztása pl. a fogszuvasodást vagy a csontritkulást. A szervezet mindkét esetben kalciumot von el onnan, ahonnan tud!

A finomított cukor másik káros jellemzője, hogy természetellenesen tömény, amire a szervezet nincs felkészülve. (A nyers cukorszirupban kb. 20% szénhidrát található, míg a fehércukor majdnem 100%-os tömény szénhidrát.) A fehércukor így komolyan leterheli a hasnyálmirigyet, ami a cukor lebontásához szükséges inzulint termeli. Ez előbb-utóbb a hasnyálmirigy kimerülését eredményezheti, ami viszont nem más, mint a cukorbetegség. Összegezve tehát a fehércukor fogyasztása számos negatív élettani hatással jár!

A finomítatlan nádcukor mindezekkel szemben megőrzi a növényi nedv értékes tápanyagait, így gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban. A fehércukorral szemben nem „lemerít”, hanem „feltölt”. Töménysége is megfelelő, így nem terheli le a hasnyálmirigyet, nem növeli tehát a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Egy értékes, természetes édesítőszernek tekinthető.

 

Származási hely: Franciaország

  db x 950 -Ft