Energia: 1255 kJ (300 kcal)
Összetevők: durumbúzaliszt, spenótpüré, fokhagymapor, parajdi só, bors
Tiszta tömeg: 500 g, 1 kg
30 % spenóttartalommal, teljes fűszerezéssel (fokhagyma, parajdi só, bors) , tojást nem tartalmaz.
Forró tejszínes sajtmártással, sajttal, tejföllel, tésztasalátaként
Főzési idő : 3-4 perc
Száraz, hűvös helyen tartandó!
2700ft/kg
1. Natúr spenótos széles metélt pestoval.
A natúrt választottam, mert a pesto eleve egy markáns ízvilág.
A tésztát megfőztem sós, kevés olíva olajos vízben, újraforrás után kb 4 percig, így kicsit félpuha maradt.
Lecsöpögtettem, nem öblítettem le (!) és egy tálban összekevertem a pestoval.
Kész pestot használtam a gyorsaság kedvéért, de akinek van ideje kedve készítse maga, mert az a
legfinomabb.
Pesto házilag
Hozzávalók:
● 10 dkg friss bazsalikom
● 2 dl olívaolaj
● 8 dkg parmezán sajt
● 6 dkg fenyőmag
● 4 gerezd fokhagyma
● só, bors
A fenyőmagot megpirítjuk, halványbarnára. A fokhagymát az olívaolajban. Majd az összes hozzávalót
mozsárban összedolgozzuk. Ízlésnek megfelelően a tésztához kell keverni.
Tálaláskor én a Kisasszondi Sajtmanufaktúra két éves érlelésű kemény sajtját forgácsoltam rá, biztos
ami biztos. :)
2. Teljes fűszerezett spenótos orsó tészta paradicsomos cukkinis raguval.
A raguhoz:
1 darabolt paradicsom konzerv
1 kicsi paradicsom püré
2 kisebb cukkini
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregáno, cukor
A paprikát apró kockára vágom és az olajon megpirítom (a paprika erezetét kivágom, mert
megkeseredhet) vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha szépen összefonnyadt, hozzá teszem a felaprított
fokhagymát, majd ha az is kicsit megpirult, borsozom és mehet hozzá a felaprított cukkini.
Megdinsztelődik és hozzáöntöm a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét is. Ízlés szerint
fűszerezem és egy pici cukrot teszek hozzá. Összefőzöm pár perc alatt.
A tésztát kifőzöm sós, olívaolajas vízben. (Lehet bátrabban használnia sót, mert bár teljes fűszerezett a
tészta és tartalmaz parajdi sót, de elbírja a főzővíz is.) Újraforrás után 3 percig főztem. (Így puha lett, az
olaszok szerint már szétfőzött, tehát lehet elég lesz neki majd a kétkét
és fél perc is. Az orsó máshogy
fő, mint a metélt!) Lecsöpögtettem, nem öblítem le (!). Összekeverem a raguval és lehet is tálalni. Itt sem
maradt el az érlelt kemény sajtforgács! :)
Mindkettő tésztaétel nagy sikert aratott a Családban!