Hidegen sajtolt napraforgó olaj 5l

7 900 Ft

A hidegen sajtolt olaj, nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak. Nincs kezelve semmivel. Nagyon értékes, hiszen sok E vitamint tartalmaz, C vitamint és egyéb ásványi anyagokat.

Kategória:Olajok

Súly: 5 Kg

Mértékegység: db

Darabszám:

Termékleírás


Leggyakrabban használjuk a napraforgó étolajat. Szinte minden háztartásban megtalálható.
Minden fajta étolaj akkor egészséges és hasznos táplálék, ha hideg sajtolással készül.
Most leírom, hogy készül a hidegen sajtolt napraforgó étolaj.
Természetesen az ökológiai gazdálkodásból származó és ellenőrzötten bio napraforgó feldolgozása hoz igazi eredményt.

A napraforgó bekerül a sajtoló gépbe, nincs lehántolva előtte, ezért a sajtolásnál a héja alatti összes vitamin bekerül az olajba. A kisajtoláskor, fekete színű olaj kerül a kádba, melyet többszöri szűréssel szép aranysárgára lehet varázsolni.

Fontos tudni, hogy a hidegen sajtolt olaj, nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak. Nincs kezelve semmivel. Nagyon értékes, hiszen sok E vitamint tartalmaz, C vitamint és egyéb ásványi anyagokat.

Tévhiedelem, hogy a hidegen sajtolt olajjal nem szabad sütni, főzni. Csak a hidegen sajtolt olajt szabad bevinni a konyhába, és mindenféle finomságot lehet készíteni a segítségével.

Legfinomabb és leghatásosabb, ha egy kis kenyérrel mártogatjuk, zöldhagymával, retekkel nagyon finom.
Sokakat zavarja, hogy a napraforgó olajnak napraforgó íze és illata van.
Ha mondjuk mákos tésztát készítünk és napraforgó olajjal akarjuk megakadályozni, hogy a tészta összeragadjon, mielőtt a tésztára locsoljuk, egy kicsit melegítsük meg és akkor az illata elillan.
Így készítik nagyüzemileg is a finomított olajt, azzal a különbséggel, hogy a nagyüzemi melegen sajtolás benzines párlással és kémiai adalékanyag hozzáadásával majd hevítéssel Jön létre.

Jobban járunk, ha megszokjuk a napraforgó olaj napraforgó illatát és ízét, mint ha az egészségtelen finomított olajt használjuk. Jótékony hatásai megszámlálhatatlanok.

Méregtelenítésre ajánlom: Azt úgy kell csinálni, hogy minden reggel egy kortyot a szádba veszel és öblögetsz vele, de nem nyeled le, hanem kb. öt perc múlva kiköpöd. Ezt kb. egy vagy másfél hétig csináld ha bírod, mindennap egy kicsit hosszabb ideig tartsd a szádba.
Nagyon eredményes módszer.

Ha naponta eszel egy kis napraforgó olajt, mondjuk egy kávéskanálnyit egy szeletke kenyérrel, a napi c vitamin szükségleted felét biztosítja. Ha eszel hozzá egy szelet paprikát vagy hagymát, már meg is van az egész napi c vitamin szükségleted.

Nagyon sok e vitamint tartalmaz, ezért ha rendszeresen fogyasztod szép lesz a bőröd és egészséges. Ha fáradt vagy nagyon és nyúzottnak érzed magad, egy kis mézzel keverd ki az olajt és helyezd magad kényelembe . finoman masszírozd rá az arcodra, és kb. tíz percig hagyd rajta. Addig pihenj egy kicsit. Langyos vízzel mosd le és meglátod milyen szép és üde leszel.